Matematik

Vektor

26. november 2012 af 787 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogen der kan forklare til mig hvad er en skalarpunkt eller prikprodukt ??

 

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

For to vektorer i planen, a = [a1 , a2] og b = [b1 , b2] defineres skalarproduktet som tallet

ab = a1·b1 + a2·b2

Det er helt sikkert også forklaret i din bog.


Svar #2
26. november 2012 af 787 (Slettet)

Den her forstår jeg godt , men hvad er en skalarpunkt  til en vinkel , vil du give mig en eksemple :))

taak :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit spørgsmål giver ingen mening. Man benytter blandt andet skalarproduktet til at beregne vinklen mellem to vektorer.


Svar #4
26. november 2012 af 787 (Slettet)

Ja , det er det jeg spørger om , vil du give mig en eksemple :))

 

mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må kunne finde formlen for beregning af vinklen v mellem to vektorer a og b i din bog. Man har

cos(v) = (ab) / (|a|·|b|)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. november 2012 af PeterValberg

FriViden.dk har en samling af videoer, der omhandler vektorer (i planen) - [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.