Matematik

tangenter

27. november 2012 af alicedrips (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen måde at regne en forskrift af en tangent ud, når jeg bare ved cirkle ligningen og stigningstallet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2012 af PeterValberg

Kom med opgaveteksten og de givne oplysninger :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af hesch (Slettet)

Kald stigningstallet s.  Hvis du tegner en linie, der står vinkelret på tangenten ( stigningstal = 1/s ) gennem cirklens centrum, så vil linien skære cirklen i to punkter.  Beregn disse.

Beregn herefter forskriften for to tangenter, der går gennem skæringspunkterne, og med stigningen s.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af SuneChr

Ligningen for en tangent i punktet (x0 ; y0) til cirklen, med centrum i (a ; b) og radius r kan bestemmes af

(x0 - a)·(x - a) + (y0 - b)·(y - b)  =  r2

Løs denne lineære ligning m.h.t.  y          altså  y  =  ..................

Koefficienten til x vil da være stigningstallet for tangenten i (x0 ; y0) .


Skriv et svar til: tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.