Matematik

Bestem forskrift andengradspolynomium

27. november 2012 af Dontblame (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

Figuren viser en graf for andengradspolynomium for f

Det oplyses at f(40)=40 , f'(40)=1 og f'(60)=-1/2.

Bestem en regneforskrift for f:

Beregn størsteværdien for f:

 

Nogen der kan hjælpe? :)

Vedhæftet fil: billede.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af peter lind

f(x) = ax2+bx+c

Find f'(x) Indsæt derefter de 3 punkter i funktionsudtrykkene. Det giver 3 ligninger til bestemmelse af a, b og c


Svar #2
27. november 2012 af Dontblame (Slettet)

f(x) = ax2 +bx+c

 

f'(x)=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen har den generelle forskrift

f(x) = ax2 + bx + c

Benyt de givne oplysninger sammen med forskriften:

f(40) = 40 giver da ligningen

a·402 + b·40 + c = 40

Differentier forskriften for f(x), og benyt de to øvrige oplysninger til at opstille yderligere to ligninger. I alt haves så tre ligninger til bestemmelse af a, b og c.


Svar #4
27. november 2012 af Dontblame (Slettet)

Hvodan skal jeg differentiere funktionen, hvis jeg ikke kender den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Funktionen er jo et polynomium

f(x) = ax2 + bx + c

Differentier hvert led for sig. Benyt så den fundne forskrift for f '(x) sammen med de to oplysninger
f '(40) = 1 og f '(60) = -1/2 til at opstille yderligere to ligninger.


Skriv et svar til: Bestem forskrift andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.