Matematik

Brøkreglen

27. november 2012 af laura122 (Slettet)

Hej alle, jeg sidder med denne opgave som jeg slet ikke kan finde ud af. Jeg kender godt brøkreglen, men ved ikke helt hvordan den skal bruges..

Bestem ved hjælp a brøkreglen en formel for h '(x0) når h(x)= 1/x2

 

Hilsen Laura.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt brøkreglen for h(x) = f(x) / g(x) med f(x) = 1 og g(x) = x2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Hvis du kender brøkreglen, skal du vel bare applicere denne på h(x).

En nemmere metode er nok at omskrive h(x):

h(x) = 1/x2 = x-2

Med følgende differentiationsregel i mente (xn)'=n*xn-1haves:

h(x)=x-2⇒ h'(x)=-2.x-3⇔ h'(x)= -(2/x3)   


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2012 af Kulka1 (Slettet)

Eller i hvert fald bruge det som en slags rettesnor :)))) 


Svar #4
27. november 2012 af laura122 (Slettet)

Tak for hjælpen!

Det i hjælper mig med er lige nu det andet led i opgaven. Jeg skal starter med at indsætte h(x) i brøkreglen, der siger:

(f/g) '(x) = (f '(x) * g(x) - f(x) * g '(x)) / (g '(x))^2

 

Jeg har resultatet af opgaven, der er:

h '(x) = -g '(x) / g(x)^2

 

Problemet er bare, hvordan jeg skal komme frem til dette... 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Med f(x) = 1, og g(x) = x2, er f '(x) = 0, og g'(x) = 2x , hvorfor

h'(x) = (f '(x)·g(x) - f(x)·g'(x)) / (g(x))2 = -g'(x) / g(x)2 = -2x / (x2)2 = -2/x3


Svar #6
27. november 2012 af laura122 (Slettet)

Tusind tak for svaret Andersen11, det hjalp mig meget! 


Skriv et svar til: Brøkreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.