Matematik

Nedbør i en Tønde.

27. november 2012 af AndyNN (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, er helt ny her og håber i kan hjælpe! :)

Har en regnvandstønde med en diameter på 58cm i toppen, der falder 12.4mm regn, hvor mange liter kommer der i tønden?

Har virkelig prøvet, kan bare ikke finde en måde at skrive/regne det på..

1mm regn på en m3 er = 1L

Så 12.4mm = 12.4L.

Hvordan skal jeg regne det ud?

 

Mvh, Andy. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2012 af SuneChr

1 mm regn svarer til, at der på 1 m2  flade er faldet  1 L  =  1000 mL  vand

Udregn arealet af den cirkel, hvori regnen falder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af SuneChr

Har du en cylinder med en bund, der har arealet 1 m2 , og der falder 12,4 mm regn, vil regnmængden stå 12,4 mm fra bunden.


Svar #3
27. november 2012 af AndyNN (Slettet)

 Ups! Mente også mmin fejl! :D

Hmm, det har jeg også gjort, forstår bare ikke helt? Er det så 2.64L?

A = π * r2 

  π * 29 = 2642,07

 


Svar #4
27. november 2012 af AndyNN (Slettet)

π * 29= 2642,07 **** Mente jeg


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2012 af SuneChr

Hvis der på 1 m2 falder 12,4 L regn,

hvor meget falder der så på   π·0,292  m   ?

 


Svar #6
27. november 2012 af AndyNN (Slettet)

Jeg er virkelig ikke god til matematik .. :/ Regne stykket giver 0.2642, aner ikke hvad jeg skal gøre derefter.


Skriv et svar til: Nedbør i en Tønde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.