Matematik

Luft i rør

22. september 2005 af peanuts123 (Slettet)
Hej..!


Jeg har fået en opgave hvor man skal regne dens samlede mængde luft i nogle rør ud, rørene ligger i et kvadret, hvor siderne er 232,3cm*168,3cm, og højden er 23,4cm. nogen der ved hvordan man gør det?..

MvH Peanuts...!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2005 af fixer (Slettet)

Et kvadrat med forskellige sidelængder ? Det må du lige omformulere.

Og hvordan skal vi forstå 'højden' - hvad er det helt præcist for en type rør ? Rør med cirkulært tværsnit, rektangulært tværsnot ?

Svar #2
22. september 2005 af peanuts123 (Slettet)

Undskyld, selfølgelig ikke et kvadret, men en firkant, altså bredden i rørene er 23,4, og rørene har et cirkulært tværsnit.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2005 af fixer (Slettet)

Ok. Så vi har et rektangel hvis sider er rør med cirkulært tværsnit. Rumfanget V af en cylinder (=rør) med cirkulært tværsnit er jo

V = (grundfladens areal)*højden

= pi(r^2)h

hvor r er radius af rørets cirkulære tværsnit og h dets længde.

Men nu skal du så passe på med blot at lade h være sidelængden for hvert af de fire rør.

Her må vi lige have styr på een ting. Den første er om de oplyste sidelængder er længderne langs rørenes centerlinie, langs deres indersider eller ydersider ?

Svar #4
22. september 2005 af peanuts123 (Slettet)

Ehm. jeg ved ikke om jeg forstår dit spørgsmål, men hvis jeg forstår det ret, er det ydersiderne..!

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2005 af fixer (Slettet)

Ok. Hvis det er ydersiderne skal du passe på ikke blot at benytte de oplyste sidelængder ved beregningen af hvert rørs volumen. Du vil nemlig så komme til at medregne det fælles volumen i hjørnerne 2 gange, hvis ellers jeg forstår konstruktionen ret.

Skriv et svar til: Luft i rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.