Matematik

Hjælp til blækregning

28. november 2012 af MadsChristense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg er i gang med en blækregning, og har lidt problemer med en af opgaverne. Det er opg. 4, der volder lidt problemer. Jeg har vedhæftet opgaven, hvis nogle kan hjælpe mig :-)

Vedhæftet fil: Blækregning-2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0,f(x0) )  y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

brug at f'(x) > 0 => f(x) er voksende

f'(x) <0 betyder at f(x) er aftagende


Svar #2
28. november 2012 af MadsChristense (Slettet)

Jeg er færdig med opg. 4a... Jeg har bare nogle problemer med monotoniforholdene. Kan du hjælpe mig med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2012 af JonasMcc (Slettet)

Når du vil bestemme monotoniforholdene for en funktion, bestemmer du de værdier, hvor f'(x)=0 og dermed de værdier, hvor f'(x) kan skifte fortegn. 

Bestem derfor først f'(x) og løs ligningen f'(x)=0. Da f'(x) er et andengradspolynomium får du 2 løsninger. Du undersøger nu om f'(x) er voksende eller aftagende omkring de 2 løsninger ved at beregne funktions værdi. 

Hvis f'(x) > 0 er funktionen f voksende. Hvis f'(x) < 0 vil f være aftagende. Du skal så opskrive i hvilke intervaller dette gælder. 

Mvh. Jonas


Svar #4
28. november 2012 af MadsChristense (Slettet)

Tusinde tak for dit meget brugbare svar.. Jeg har fået løst opgaven uden problemer. Tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2012 af JonasMcc (Slettet)

Det er jeg glad for at høre. Skulle det være en anden gang! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.