Dansk

lix tal

28. november 2012 af uytuty (Slettet)

er der nogen der ved hvad en lix tal er og hvordan man regner det           ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2012 af Snapso (Slettet)

Lixtallet fortæller noget om, hvor svær din tekst er at læse (lix står for læsbarhedsindex) Det er noget med at udregne hvor mange ord der står mellem hvert punktum, samt hvor mange ord på over 7 bogstaver, der er i din tekst. Jeg tror måske, at der findes andre måder at udregne det på. 

http://www.elkan.dk/lixtal.asp

På denne side skulle man kunne downloade en lixberegner.


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. november 2012 af savin (Slettet)

Du vælger et givent stykke tekst og går i gang med at tælle. 

O= antal ord
P= antal punktummer
L= antal ord med over 7 bogstaver

Du regner det således:

O/P=?

L/O*100=?

Til sidst lægger du de to tal sammen og så har du lix-tallet.

55 < + Meget svær, faglitteratur på akademisk niveau, lovtekster.
45 -54  Svær, f.eks. saglige bøger, populærvidenskabelige værker, akademiske udgivelser.
35 - 44 Middel, f.eks. dagblade og tidsskrifter.
25 -34 Let for øvede læsere, f.eks. ugebladslitteratur og det skønlitteratur for voksne
24 >  Let tekst for alle læsere, f.eks. børnelitteratur


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2012 af Stygotius (Slettet)

Lange ord er ord på 7 bogstaver eller mere.

Med "punktummer" menes der perioder, dvs. det der står mellem to punktummer.

Man kan ikke bruge en lixberegning på skønlitteratur, .-kun på sagprosa.


Skriv et svar til: lix tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.