Matematik

Detektionsgrænse

29. november 2012 af Gratian (Slettet)

Jeg har brug for lidt hjælp.
Det tager kun 2 minutter.

Det drejer sig om detektionsgrænse.

Jeg har målt en standardopløsning af min laveste koncentration 7 gange, hvor jeg får 7 arealer på toppe.

Jeg har taget standardafvigelsen af de 7 arealer..

SD = 0,00019

Og så har jeg gjort følgende, men det er her jeg tvivler om det er rigtigt:

LOD95 = t0,975(6) * SD
LOD95 = 2,447 * 0,00019
LOD95 = 0,000465

LOQ = 3 * LOD
LOQ = 3 * 0,000465
LOQ = 0,00139

 

Det skal siges at jeg også har målt på en blindprøve 7 gange, fordi der kommer toppe og arealer, så jeg går ud fra at jeg også skal måle detektionsgrænse på blindprøven? Kan man det... ?


Skriv et svar til: Detektionsgrænse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.