Fysik

problem med opgave

29. november 2012 af benjaminlund (Slettet) - Niveau: B-niveau

Majskornene kommes i en gryde med et tungt låg, der har massen 1.0kg og der tilføres varme fra en kogeplade med effekten 1000W i 5min.

a. Hvad er den tilførte varme Q til systemet?
b. Hvad er det tilførte arbejde A på systemet?
c.Hvad er tilvæksten i termisk energi , ?Eterm

Ændringen i et systems termiske energi er givet ved:

                        E[term] = Q + A

 

 

jeg tænker lidt at Q er 1000*(5*60)  så bliver det joule.

 

men jeg ved ikke hvad arbejdet er? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2012 af hesch (Slettet)

Ad:  jeg tænker lidt at Q er 1000*(5*60)  så bliver det joule.

Korrekt talmæssigt, men husk enhederne:

Q = 1000W * 5 min * 60 sek/min = 300000 J      ( for din egen skyld )

Nogen her på portalen har lært mig at arbejde = energi ( Q = A ). Derfor A = 300000 J

Spørgsmålet er så om Eterm = Q = A  ???   ( forstår ikke spørgsmål c )

 


Skriv et svar til: problem med opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.