Fysik

Find kuglens acceleration ud fra regressionens tal

29. november 2012 af maggie859 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg sidder og skriver en fysikrapport om Galiileis faldrende, men jeg sidder lidt fast. Jeg har lavet en regression med tid i sekunder som x og afstand i meter som y. Derefter lavede jeg en 2. grads polynomium som ser sådan ud:

A(t) = .091788x^2 + .240938x + .093239

Opgaven lyder så: Find kuglens acceleration ud fra regressionens tal.

Hvordan gør jeg lige det?

tak på forhånd

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2012 af peter lind

Den generelle formel for en jævnt voksende bevægelse r s=½a*t2+v0*t+s0, hvor a er accelerationen, v0 er starthastighed og s0 er startpunktet. Sammenlign dette med in regressionsformel


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Accelerationen er den 2. afledede af A(t), altså A''(t) .

Du har givet en funktion A(t) på venstre side, men du benytter en variabel x på højre side. Juster notationen lidt.


Svar #3
29. november 2012 af maggie859 (Slettet)

Det vil altså sige at 1/2*0.091788 = a

a= .183576?

 

Og hvis jeg finder A''(t) får jeg også

A'(t)=.183575*t + .240938

A''(t)= .183575

 

Okay mange tak :D Alt er forstået

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

"det vil altså sige, at a = 2·0.091788 "


Skriv et svar til: Find kuglens acceleration ud fra regressionens tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.