Debat

Hvorfor ser dansker mange muslimer i et dårlig lys?

30. november 2012 af danmark100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skriver dette indlæg for, at få nogle ideer/responds/debat omkring "Hvorfor ser dansker muslimer i et dårlig lys", dette skal bruges til en Samfundsfagsrapport omkring religiøse/kulturelle sammenstød.

Jeg ser en tendens i Danmark til at folk dømmer muslimer/etniske unge pga. deres religion eller kultur. Dette kommer jeg især udefor, når jeg foreksempel skal have en debat med venner eller fremmede omkring indvandring. I store træk plejer folk, at sige "Danmark er et land for danskere" eller "I Danmark er vi kristne", så siger jeg bare:

Hvad med alle os andre? Skal vi kasseres? Behøver man at være nationalist for at være i Danmark? Skal religion nu også spille ind?

Mange siger også, at islamiske normer / religiøse normer ikke kan spille sammen med de danske.

Er i enige? Kan man da ikke være religiøst og samtidig holde af landet? Hvordan spiller dette sammen?

Jeg møder også følgende udsagn blandt folket: "hvis i ikke kan opføre jer ordentlig, så smut hjem" (henvist til indvandre der bryder loven) eller "Du skal være heldig, at du er her i dag" (i forhold til hjemlandet).

Synes i at disse argumenter er ok? Hvis ja hvorfor? Har man som person, som er flygtet fra et land i krig ikke ret til hjælp? Er det endda ok, hvis vedrørende har dansk pas?

Håber i ville give jer tid til at svare på alle / nogle af spørgsmålene.

Mvh

Mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2012 af Singlefyren (Slettet)

Håber dette kan hjælpe lidt.  Især punkt 1 og 10 :)

Det er som altid vigtigt at skelne mellem det enkelte individ og folkeslagets kultur.

1) Danmark er et lille land som historisk har skullet "beskytte" sig selv mod fremmede magter udefra.

2) Muslimer i Danmark er ikke særlig godt integrerede, sprogligt, kulturelt, adfærdsmæssigt og værdimæssigt. Indfødte danskere kræver 100% danskhed af fremmede (ikke turister), og især muslimer stikker ud på nogle få områder.

3) Danmark er ikke et naturligt multikulturelt samfund som f.eks. USA. Ser ikke fremmede som "nødvendige."

3) Muslimer i Danmark følger ikke normen på enkelte (få) områder. I modsætning til f.eks. de fleste afro-efterkommere, som stort set lever 100% efter danske normer.

4) Janteloven er en indgroet værdi for de fleste danskere. Muslimer er stik modsatte, og dette virker provokerende over for indfødte danskere. (dog er det ved at vende, da også mange indfødte danskere de sidste år er begyndt at gå med skrigende hvide sko og hættetrøjer, og snakke højt og spille musik i s-togene.)

5) Omkring 2001-2007 var medierne meget hårde ved muslimer. Måske efter diskurs fra Dansk Folkeparti. Eller omvendt. På dette svarede de unge muslimerne ikke med ydmyghed, men blev derimod ekstra "perkeragtige" / utilpassede, og gav indtryk af at de var ligeglade med Danmark og samfundet.

6) Danmark har en statsreligion og vil ikke afgive denne, selvom danskerne ikke er særligt religiøse. Åbenbart hellere "ingenting" end "de andres religion." Desuden er islam meget nært beslægtet med kristendommen. Blot er indholdet forskelligt.

7) Indfødte danskere kan ikke lide radikalisme. Vi har brugt de sidste par hundrede år på at udrydde overtro, ikke-demokrati og ikke-videnskab, og det virker som om muslimer begår præcis nogle de samme fejl som vi begik for 100 år siden, mht. manglende demokrati, kvinderettigheder, censur, selvjustits osv.

8) Levemæssigt skræmmer det danskerne hvis mennesker lever slavisk efter regler i en bog skrevet af mennesker for hundreder år siden, og ikke selv tager ansvar for eget liv. (Biblen/kristendommen er ikke bedre, men den er svær at gøre oprør mod, da den er usynlig. (indflettet i værdier, dagligdag og love.)

9) Det er den generelle opfattelse, at det ikke er de mest veluddannede og velfungerende som emigrerer til Danmark. Derfor kræver danskerne ydmyghed og taknemmelighed for det økonomiske. Danmark er ikke særlig indstillet på globalisering.

10) Mennesker er psykologisk bange for det de ikke kender.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det er vigtigt at man kan kritisere andre kulturer og religioner og selv få kritik. Men det må aldrig gå ud over den enkelte person. Alle er forskellige trods deres baggrund. Husk at der ikke findes noget fysisk der hedder 'Folket'. Folket består af enkelt-personer som alle er forskellige. Folket eksisterer derfor ikke. Mennesker skal ikke dømmes pga. deres baggrund.

Husk også at det ikke hedder 'danskerne', men de indfødte danskere. Danskere er alle jo som bor i Danmark. Hvis man ikke kan kalde sig selv dansker er man enten på ferie som turist eller på "tålt ophold". Her kan man være uening eller ej. Bor man i et land er man en del af landet, uanset afstamning. Jeg syntes ikke at samfundet blot skal være en campingplads, hvor man kan komme og gå. Man skal have nogle forpligtelser for at samfundet fungerer. Danskerne skal lære at værdsætte fremmedhed (globalisering) og de fremmede skal lære at leve efter samfundets normer.(assimilation)

Ignorer de tosser der siger racistiske bemærkninger. Der har altid - og vil altid findes tosser!


Svar #3
01. december 2012 af danmark100 (Slettet)

# 1

# 2

Mange tak for dine uddybninger. Det var til stor hjælp!

Virkelig godt skrevet! Det giver et godt indblik i de forskellige holdninger eller hensyn der skal tages :)

Mvh

Mig


Skriv et svar til: Hvorfor ser dansker mange muslimer i et dårlig lys?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.