Matematik

Diffrentialregning

30. november 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har en funktion som skal differentieres: f(x)=-2x^3+x^2+4x-3

f'(x)=-4x^2+2x+4

Er dette rigtigt diffrentieret?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt differentieret. Det første led er forkert differentieret. Benyt

(a·xn)' = a·n·xn-1


Svar #2
30. november 2012 af mimok (Slettet)

Er det:

f'(x)=-6x^2+2x+4


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Svar #4
30. november 2012 af mimok (Slettet)

Okay, mange tak!

Opgaven lyder at denne funktion f er bestemt ved f(x)=-2x^3+x^2+4x-3 .

Jeg skal vise at tangenten i punktet P(0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen.

Skal jeg så bare beregne f'(0)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Tangenten til grafen for f(x) har i punktet (0 , f(0)) en tangent med hældningskoefficienten f '(0) . Beregn den og sammenlign værdien med hældningskoefficienten for linien m. To linier er parallelle, hvis og kun hvis de har samme hældningskoefficient.


Svar #6
30. november 2012 af mimok (Slettet)

Jeg glemte, ligningen, som er 4x-y+2=0.

Så må de være parallelle, da f'(0)=4

og ligningen for m har hældningdkoefficienten 4


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

"og ligningen for m har hældningskoefficienten 4"

Nej, en ligning har ingen hældningskoefficient; en linie har en hældningskoefficient.


Svar #8
30. november 2012 af mimok (Slettet)

Ja, det er selvfølgelig rigtigt!

Men hvorfor er det, at jeg skal differentiere funktionen f?


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Fordi man skal finde hældningskoefficienten for tangenten til funktionens graf i punktet P.


Svar #10
30. november 2012 af mimok (Slettet)

Er f'(x)=-6x^2+2x+4 funktionens differentialkvotienten?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det har du jo allerede fået bekræftende svar på i #2 - #3.


Skriv et svar til: Diffrentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.