Matematik

proportionalitetskonstant???

01. december 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Hejsa, hvad er en proportionalitetskonstant?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2012 af mathon

     for to ligefrem proportionale størrelser x og y
     gælder
                       y/x = k(onstant)
eller
noteret
                       y = k • x

hvor
                       k kaldes en proportionalitetskonstant  =  den konstant der udtrykker forholdet mellem y og x

 

..........

   forhold = proportion


Svar #2
01. december 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Nåår på den måde. Men i en opgave blev jeg bedt om, efter at have bestemt proportionalitetskonstanten, at finde sammenhængen mellem x og y.

Er det så rigtigt at sige:

at hvis x*y = k

så er:

k/x = y

og k/y= x

Er dette rigtigt at sige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2012 af mathon

 

     for to omvendt proportionale størrelser x og y
     gælder
                       y•x = k(onstant)
eller
noteret
                       y = k / x

hvor
                       k kaldes en proportionalitetskonstant  =  den konstant der udtrykker produktet mellem y og x

 

..........

   forhold = proportion


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2012 af mathon

   hvis dine størrelser er omvendt proportionale

   er    det rigtigt, hvad du skriver


Skriv et svar til: proportionalitetskonstant???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.