Matematik

Parable toppunkt

01. december 2012 af ano123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej venner jeg kan ikke finde ud af y's kordinat... 

vi har parablen : p:=x^(2)-4*x+3

jeg har fået d til: 

d=−4^(2)-4*1*3 ? d=−28.

Toppunktets kordinater:
(-((b)/(2a)),-((d)/(4a)))
Kordinatsættet for x
(-((-4)/(2*1))) ? 2.
Kordinatsættet for y
(-((-28)/(4*1))) ? 7.
vi får altså kordihatsættet (2,7)

 

Jeg har derefter indsat formlen for parablen ind i en graf, og den fortæller mig, at toppunktet skal være (2,1) 

 

hvad er det jeg gør forkert?? 

tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du begår den fejl at tro, at (-4)2 = -42 .

d = b2 - 4ac = (-4)2 -4·1·3 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2012 af mathon

 

      p:  x2 + (-4)x + 3

    a = 1
    b = (-4)
    c = 3
                d = b2 - 4ac = (-4)2 - 4·1·3 = 16 - 12 = 4

                xT = -b/(2a) = 4/2 = 2

       
    T = (xT, c - a·xT2) = (2 ; 3 - 1·22) = (2,-1)


Skriv et svar til: Parable toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.