Matematik

Fuldstændig løsning

01. december 2012 af Kristian_U (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg bakser lidt med et spørgsmål, som jeg trods ihærdig søgen ikke synes, at kunne finde svar på i lærebøgerne.

 

Jeg har givet to matricer F og G.

 

Find den fuldstændige løsning til ligningen F•X=G ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Er X og G søjlevektorer (dvs m×1-matricer)? Er matricen F kvadratisk og regulær? Hvis det er tilfældet, er

X = F-1 · G


Svar #2
01. december 2012 af Kristian_U (Slettet)

F er en 3x4 matrix og G er en 3x2 matrix


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så må X være en 4x2 matrix. Undersøg, om (FTF) er en regulær matrix.


Svar #4
01. december 2012 af Kristian_U (Slettet)

Jeg finder at det(FTF) = 0. Vil det ikke sige at den ikke er regulær?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det vil sige, at den ikke er regulær.

Som en oversigt kan man se, at man har 3·2 ligninger i de 4·2 ubekendte. Systemet er underbestemt, og det drejer sig om at parametrisere løsningen.


Svar #6
02. december 2012 af Kristian_U (Slettet)

Okay, der tabte du mig lidt må jeg indrømme.

 

Jeg ved ikke hvad det vil sige at parametrisere løsningen?


Svar #7
02. december 2012 af Kristian_U (Slettet)

Jeg kan vel ikke få dig til at uddybe lidt?

 

Jeg er med på, at vi kan skrive en totalmatrix på parametrisk vektor form, men her har vi jo to matricer, og vores svar skulle gerne danne endnu en. Dette forvirrer mig en hel del.


Skriv et svar til: Fuldstændig løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.