Fysik

Brydningsloven og frekvens

02. december 2012 af xera (Slettet) - Niveau: B-niveau

En lysstråle brydes ved en overgang fra et medie til et andet:

Ud fra brydningsloven kan man se, at frekvensen er den samme i begge medier, hvilket jeg ikke helt forstår? 

For hvis jeg har orstået det rigtigt, er frekvensen 1/perioden. Men idet hastigheden ændrer sig i overgangen fra det ene medie til det andet, må perioden da også ændre sig, da den jo angiver hvor mange bølgetoppe der passerer et bestemt sted pr. tid.

Fx. hvis medium 2 har en langsomere udbredelseshastighed end medium 1, må perioden da være lavere i medium 2 end i medium 1. Og derfor må frekvensen være forskellig i de to medier, men det er jo forkert!
Så hvad er det jeg har misforstået?

+ hvorfor er bølgelængderne forskellige? I min bog står der "man kan groft sige, at bølgetoppene bliver bremset op", men det synes jeg ikke rigtig giver nogen mening.

mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2012 af mathon

      brydningsloven
                                      n1·sin(φ1) = n2·sin(φ2)

                                      n2/n1 = n1->2 = sin(φ1) / sin(φ2) = λ1 / λ2 = v1 / v2 ⇔ v1 / λ1 = v2 / λ2  = f1 = f2

                     


Svar #2
02. december 2012 af xera (Slettet)

Mange tak for svaret, men kan du måske prøve at forklare det i ord?


Skriv et svar til: Brydningsloven og frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.