Matematik

Trigonometri

02. december 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis nu at jeg kender den modstående katete i to trekanter til at være 30 cm og 90 cm og at vinklen til den modstående katete i det to trekanter står spids mod spids, således at deres hosliggende katete går sammen og danner en samlet længde på 200 cm, hvordan finder jeg så ud af hvor lang den hosliggende katete (betegnes x) er på den trekant, hvor den modstående katete er 30 cm? De to trekanter har ens vinkler. (Jeg kan desværre ikke vedhæfte opgaven)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mener du, at den ene retvinklede trekant ligger inde i den anden, og at de deler den ene spidse vinkel, således at trekanterne er ensvinklede? Så kender man skalaforholdet fra de to kendte, ensliggende sider og benytter det så på det andet sæt ensliggende sider.


Svar #2
02. december 2012 af mathbj (Slettet)

Nej, de er så at sige spejlvendte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men der er vel stadig tale om to ensvinklede, retvinklede trekanter? Ellers lav en præcis formulering af opgaven. Indfør bogstavbetegnelser for trekanternes vinkelspidser, A, B, C, osv og forklar, hvad der er lig med hvad, hvad der er rette vinkler, hvilke sider, der er parallelle med hvilke sider, eller hvilke sider, der er står vinkelret på hvilke sider, osv.


Svar #4
02. december 2012 af mathbj (Slettet)

Jeg har fundet en anden metode til at vedhæfte den, prøver lige... Men det ser ud til at blive på et nyt spg.


Svar #5
02. december 2012 af mathbj (Slettet)

Nej, det bliver her! Det er den allerførste opgave!

Vedhæftet fil:modulopgaver4A.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om to ensvinklede, retvinklede trekanter. Skalaforholdet er bestemt af de to ensliggende kateter. Benyt skalaforholdet til at opstille en ligning til beregning af x. De to andre kateter har jo længderne x og 200-x .

(#7 -- det hedder "at få øje på").


Svar #7
02. december 2012 af mathbj (Slettet)

Jeg kunne ikke lige for øje på vedhæfte knappen


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2012 af mette48 (Slettet)

Trekanterne er ensvinklede

CB/CL=BA/AP             |CL|=90, |AP|=30 og |AC|=200  |BA|=x og |CB|=200-x

(200-x)/90 = x/30    løs ligningen


Svar #9
02. december 2012 af mathbj (Slettet)

at få øje på, ja så langt er jeg nået til!! Regner du ikke med det ???


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.