Matematik

hjælp

02. december 2012 af uytuty (Slettet)

hej jeg har vedhæfttet pdf fil hvr i den står opgaverne jeg har lavet sådan set det hele men jeg mangler opgave 4 og 5 helt nederst... jeg fatter det bare ikk..nu har jeg siddet i en time og jeg kunne ikke lave en enste opgave af dem..jeg håber der er nogen da har lidt tid og vil hjælpe mig med dem)

 

mange tak på forhånd

Vedhæftet fil: aflevering_parabler (2).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 4. 1. Benyt formlerne for sinus og cosinus til vinklerne i en retvinklet trekant. Vinkel B følger af vinkelsummen for en trekant.

2. Benyt Pythagoras og formlerne for sinus og cosinus til vinklerne i en retvinklet trekant. Slå op i bogen.

Opg 5. Siden i kvadratet er også hypotenuse i den retvinklede trekant. Benyt Pythagoras til at beegne hypotenusen og beregn så det samlede areal, udtrykt ved x. Benyt, at arealet er lig med 90 til at opstille en ligning for x. Følg vejledningen i opgaven.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af mathon

 

                       0<x<2,5

                           
                                trekantsareal                        kvadratareal             ialt
                           (1/2)·(10-4x)·(2x+1)              (10-4x)2 + (2x+1)2
                           
                            2x2 + 2x + (1/2)                  20x2 - 76x + 101            90

 

                             2x2 + 2x + (1/2)        +          20x2 - 76x + 101     =       90      0<x<2,5

                                             22x2 - 74x + (203/2) = 90

                                             44x2 - 148x + 203 = 180

                                             44x2 - 148x + 23 = 0      0<x<2,5

                                                          37 - 6√(31)
                                                  x =   ------------- ≈ 0,163
                                                                22

                

     tagsiderne
                       10 - 4·x = 9,35                   2·x + 1 = 1,33


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.