Matematik

integralregning

02. december 2012 af striber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 5.25 
En funktion f er bestemt ved


    f(x)=3x^(3)−24^(2)+48x.
a)   Løs ligningen for f(x)=0.


Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
b)   Bestem arealet af M.

 

Hvad er de øvre og nedre grænser?

 

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af mette48 (Slettet)

Bestem grafens skæring med x- og y-akserne for at finde grænserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af mathon

formentlig

              f(x) = 3x3 − 24x2 + 48x = 3x(x2 - 8x + 16) = 3x·(x-4)2

a)   Løs ligningen for f(x) = 0

            

             


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af mathon

b)   Bestem arealet af M

                                 AM = 04(3x3 - 24x2 + 48x)dx = 3•04(x3 - 8x2 + 16x)dx


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.