Matematik

stamfunktion - hjælp

02. december 2012 af qwertyqwert (Slettet)

Hej, har brug for hjælp til denne opgave, da jeg ikke kan finde ud af den.:(

 

a) bestem den stamfunktion til funktionen f(x)=8-2x, hvis graf har linjen med ligningen y=3, som tangent

b) bestem den stamfunktion til funktionen g(x)=2/x, hvis graf har linjen med ligningen y=0,5x+3,5 som tangent

 

tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem en stamfunktion F(x) . Konstanten k bestemmes ved, at der for løsningen til f(x0) = 0 gælder
F(x0) = 3 .

b) Samme fremgangsmåde. Man løser ligningen g(x0) = 0,5 , og konstanten k bestemmes ved
G(x0) = 0,5x0 + 3,5 .


Skriv et svar til: stamfunktion - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.