Matematik

Geometri please!! SOS !

02. december 2012 af asaphelp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lige opdaget at jeg har endnu flere aflevringer for og har derfor ikke tid til at nå dem alle så hvis nogen kunne give en hånd ville i være en livsredder!

1) i en retvinklet trekant er længderne af kateterne 36 og 51. bestem vinklerne i trekanten

2) i trekanten ABC er vinklen C ret. længden af siden AC er 18, menslængden af BC er 31. beregn vinklerne for A og B og beregn længden af AB

3)I trekanten ABC er vinkel C ret. Længden af siden BC er 84 og vinkel A er 50o. beregn længden af AB og AC 

 

Håber nogen kunne give en hånde  


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du lærer ikke noget ved at lade andre lave dine lektier for dig. Opgaverne er ganske simple opgaver med retvinklede trekanter. Benyt formlerne for tan til en vinkel i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af apandersen (Slettet)

1) Beregn først hypotenusen ved pythagoras c^2 = a^2 + b^2 og benyt derefter sinusformlen: sin(v) = modstående katete / hypotenuse, hvor v er den vinkel du ønsker.

2) AB er hypotenusen, her benytter du igen pythagoras. Vinklerne finder du igen ved ovenstående sinusformel.

3) Brug ovenstående sinusformel til at finde hypotenusen AB. Den hosliggende katete AC finder du ved cosinusformlen: cos(A) = AC / AB.

Håber det hjalp.

Mvh.

Andreas P. H. Andersen
Apandersen.dk - artikler inden for kemi, matematik & medicin


Svar #3
02. december 2012 af asaphelp (Slettet)

Andersen11 Jeg kan godt finde ud af det jeg dog lidt svært ved det problemet ligger i tiden. Jeg har som sagt opdaget at jeg har en hel del afleveringer for til imorgen og jeg kan jo ikke nå det hele,da jeg skal lave 3 engelsk afleveringer og en til side i matematik som jeg er i gang med med en ekstar hånd kunne være en hjælp

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2012 af apandersen (Slettet)

Altså det kan vi jo ikke hjælpe med. Det er jo et spørgsmål om korrekt planlægning. Jeg har allerede givet løsningen til problemerne, tallene må du selv sætte ind.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som nævnt i #1 kan opgaverne løses meget enkelt ved at benytte tan. Man har

1) tan(A) = a/b , tan(B) = b/a

2) Igen: tan(A) = |BC|/|AC| , tan(B) = |AC|/|BC|, Pythagoras |AB|2 = |AC|2 + |BC|2

3) |AC| = |BC| / tan(A) , |AB| = |BC| / sin(A)


Skriv et svar til: Geometri please!! SOS !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.