Kemi

Hasteeer, Puffersystemerne

03. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig i gang med:

Diskussion af fremstillingen af puffersystemerne.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2012 af mathon

    Ved du hvad et puffersystem er?


Svar #2
03. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Ja, det vil jeg da mene. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. december 2012 af mathon

  
                   hvad er formålet med en puffer?

                   hvad bruges den til?


Svar #4
03. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Tak mathon, hvis det ikke er andet end definition af en puffer, er jeg med på den!


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2012 af mathon

 

                   En pufer benyttes til at sikre en pH-værdi i et snævert interval

                   Hvordan gøres det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. december 2012 af mathon

en puffer er et svagt korresponderende syre-base-system

som hvis monohydront
opfylder ligevægten

                                HB(aq)  +  H2O (l)   <--->   B- (aq)   +   H3O+ (aq)
og
      pufferligningen
                                   pH = pKs + log(cb/cs) = pKs + log(nb/ns)     da V er fælles
hvoraf
                                   nb/ns = 10pH-pKs

                                   Cpuffer = cb + cs

med rimelig pufferkapacitet, hvilket bl.a. indebærer en ikke for lav Cpuffer-værdi
ændres pH-værdien ikke nævneværdigt selv ved tilsætning af en mindre mængde stærk syre eller stærk base


Svar #7
03. december 2012 af Sonja22 (Slettet)

Tusind tak Mathon!!


Skriv et svar til: Hasteeer, Puffersystemerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.