Fysik

Smeltevarme for is

03. december 2012 af anonym1996 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg vil gerne finde frem til smeltevarmen for is. Jeg har følgende data.

mvand  = 100g ,  mslut = 130g , mis = 37 g cvand = 4180, Tstart  = 28,5 °c, Tslut = 4°c

min fysiklærer har skrevet følgende: 

mis ⋅ Lis + mis ⋅ cvand ⋅ Δtisvand + mvand ⋅ cvand ⋅ Δtvand = 0

Jeg kan ikke se hvordan jeg kan isolere Lis i ligningen og finde en værdien?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Flyt de to sidste led over på enstre side og divider med mis .


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1 -- "enstre" --> "venstre"


Svar #3
03. december 2012 af anonym1996 (Slettet)

når jeg flytter dem derover bliver de vel negative? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Leddene skifter fortegn, når de flyttes til den anden side. Om de bliver negative afhænger jo af, om de er positive på venstre side. Som ligningen er skrevet op, er Δtvand sikkert negativ.


Svar #5
03. december 2012 af anonym1996 (Slettet)

ja selvfølgelig. tak endnu en gang. 


Skriv et svar til: Smeltevarme for is

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.