Matematik

Ukendte pengeværdier

04. december 2012 af peterst (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

Har rigtig svært ved denne opgave. Ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe den an. Kan I måske hjælpe mig på vej?

Mange tak på forhånd :)

Mr. Gerrig efterlod halvdelen af sin formue til sin kone, 40000 kr. til sin datter, og desuden halvdelen af resten til butleren. Halvdelen af resten skulle gå til hans yndlingshund og de resterende 6000 kr. til velgørende formål.
Hvor stor var Mr. Gerrigs formue?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af PeterValberg

128000 kr
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2012 af SuneChr

Formue = x

Kone                       1/2·x

Datter                     40 000

Butler                     1/2·(x - 1/2·x - 40 000)

Hund                      1/2·(x - 1/2·x - 40 000 - 1/2·(x - 1/2·x - 40 000))

Velgørende            6 000

(Formuen er  128 000)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2012 af mette48 (Slettet)

regn det bagfra

ynglingshunden og velgørende formål får hver 6 000 kr ialt 12000 kr, som er resten efter butleren har fået halvdenen og datteren 40000.

butleren har fået 2*12000 =24000 kr

butleren og datteren har fået 24000+40000, som er halvdelen af arven.

Arven er altså 2*64000 = 128000 kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2012 af SuneChr

# 3   Butleren får "kun"  12 000


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2012 af mette48 (Slettet)

#3

teksten er nok lidt misvisende der burde vel stå halvdelen af 24000


Skriv et svar til: Ukendte pengeværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.