Matematik

Funktionsforskrift hjælp

04. december 2012 af MSA1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håver i kan hjælpe, kan ikke lige huske hvordan man skal lave udregningerne 

Beregn ved hjælp af funktionsforskrifterne, hvor mange minutter man kan tale i med hver af de forskellige abonnementer, hvis man kun har råd til at betale 200 kroner om måneden til sin mobiltelefon. Hvis vi f.eks. har et abonnement der er

f(x) = 0,80x + 117

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = 200 .


Svar #2
04. december 2012 af MSA1 (Slettet)

Vil du sige 

0,80x +117 = 200

0,80x = 200 - 117 

0,80x = 183, 4?

Fordi det giver jo ikke helt 200


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder så

0,80x = 200 - 117 = 83 , og dermed

x = 415/4 = 103,75


Svar #4
04. december 2012 af MSA1 (Slettet)

Okay mange tak

Men spørg måske lidt dumt, men hvor får du de 415/4 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har

0,80x = (4/5)x = 83 ,

hvoraf

x = 83/0,80 = (5/4)·83 = (5·83) / 4 = 415 / 4


Svar #6
04. december 2012 af MSA1 (Slettet)

Du er min helt :)

 


Skriv et svar til: Funktionsforskrift hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.