Matematik

Parabel

04. december 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen fortælle mig, til punkt og prikke, hvordan jeg bestemmer koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem parablen og linien l. ??

A4. En parabel er bestemt ved ligningen -x^2+8x-13

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt og tegn parablen.√


En linie l har ligningen y=2x-8
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem parablen og linien l.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

f(x) = -x^2+8x-13

f'(x0) = 0 ..⇔ x0  = ..

f(x0) = ..

TP(x0,f(x0))

 

 

Skæring ml. l og f(x) :

l : y = 2x - 8

p: f(x) = -x^2+8x-13

l = p ⇔ 2x1 - 8 = -x1^2+8x1-13 ⇔ x1 = ..

f(x1) = ..  eller y(x1) = ..

Skæring er S(x1,f(x1)) eller S(x1,y(x1))


Svar #2
04. december 2012 af bobop (Slettet)

Må jeg spørge hvad du får det til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

har ikke regnet det


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen

2x - 8 = -x2 + 8x -13

er en 2.-gradsligning, der har to rødder, nemlig x-koordinaterne til de to skæringspunkter. Saml alle led på venstre side og løs så 2.-gradsligningen.

x2 -6x +5 = 0 ,

(x-1)(x-5) = 0


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.