Matematik
Ligninger - Haster!
23. september 2005 af
SHOCKWAVES (Slettet)
Hej, er der en der hurtigst muligt vil vise/løse denne opgave idet jeg har flere opgaver for af samme type og jeg kan ikke huske hvordan man løser dem! På forhånd mange tak!
Opgaven: Find en ligning for denne rette linje. Stigningstal = -0,68 og som går igennem punktet med koordinatsæt (5,7)
Opgaven: Find en ligning for denne rette linje. Stigningstal = -0,68 og som går igennem punktet med koordinatsæt (5,7)
Svar #1
23. september 2005 af Epsilon (Slettet)
En ligning for en ret linje:
y = ax + b
a: hældningskoefficient (stigningstal)
b: y-koordinat for afskæring med andenaksen.
Du kender a samt punktet (5,7). Find b, hvorved opgaven er løst.
//Epsilon
y = ax + b
a: hældningskoefficient (stigningstal)
b: y-koordinat for afskæring med andenaksen.
Du kender a samt punktet (5,7). Find b, hvorved opgaven er løst.
//Epsilon
Svar #2
23. september 2005 af SHOCKWAVES (Slettet)
så er mit spørgsmål at jeg ikke kan huske hvordan man finder b!
Svar #4
23. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#2:
Jamen, du skal bare bruge linjens ligning til at isolere b og indsætte a og det kendte punkt (x0,y0) = (5,7).
Ellers kender I måske denne form af linjens ligning:
y - y0 = a(x-x0)
hvor (x0,y0) er et punkt på linjen. Indsættes direkte i denne, kan du nøjes med at isolere y for at bringe ligningen på formen
y = ax + b
//Epsilon
Jamen, du skal bare bruge linjens ligning til at isolere b og indsætte a og det kendte punkt (x0,y0) = (5,7).
Ellers kender I måske denne form af linjens ligning:
y - y0 = a(x-x0)
hvor (x0,y0) er et punkt på linjen. Indsættes direkte i denne, kan du nøjes med at isolere y for at bringe ligningen på formen
y = ax + b
//Epsilon
Skriv et svar til: Ligninger - Haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
