Matematik

Funktionen g har forskriften g(x) = b⋅ ax . Bestem tallene a og b eksakt, når det gælder, at g(0) = g '(0) = 5.

05. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

hvordan kan jeg gøre det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af peter lind

Mener du ikke g(x) = b*ax ? Som du skriver den bliver opgaven meningsløs. Du skal finde g'(x) og løse ligningerne g(x) = 5 og g'(5) =0


Svar #2
05. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Jo, men jeg kan ikke finde ud af at lave potens her på hjemmesiden.

jeg skal diff osv.

Men hvordan kan jeg efter bestemme a og b

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af peter lind

Det gør du ved at løse ligningerne g(x) = 5 og g'(x) = 5. Du kan slå de nødvendige regneregler op i din bog. Du kan også se http://www.matlex.dk/diff.html#skema


Svar #4
05. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

jeg har kigget, hvis jeg forstod det skrev jeg ikke her.

altså kan du ikke skrive den første ligning, så jeg kan fortsætte videre??


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2012 af hbhans (Slettet)

Hvis g(0) = g'(0) = 5 fås:

g(0) = b*a0 = 5. Altså b = 5

g'(x) = b*axln(a). Ved indsættelse af x = 0 og b = 5 kan a findes.

 


Skriv et svar til: Funktionen g har forskriften g(x) = b⋅ ax . Bestem tallene a og b eksakt, når det gælder, at g(0) = g '(0) = 5.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.