Matematik

Ligning for tangent

05. december 2012 af mimok (Slettet)

Funktionen g er givet ved regneforskriften g(x)=4^4+√x+1


Bestem ligningen for den tangent til grafen for g, som har røringspunktet (1, g(1)).

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Måske menes der

g(x) = x4 + (√x) + 1  ?

Benyt tangentligningen

y = g'(x0) · (x - x0) + g(x0)

hvor her x0 = 1. Man skal beregne g(1) og g'(1) .


Svar #2
05. december 2012 af mimok (Slettet)

Ja, det gik lidt for hurtigt. Der menes g(x) = x4 + √x + 1.

Jeg prøver, at regne det, så kommer jeg med et resultat om lidt.


Svar #3
05. december 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har fået : y=4,5x-2,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det ser ikke helt rigtigt ud. Punktet (1 , g(1)) skal ligge på tangenten.


Svar #5
05. december 2012 af mimok (Slettet)

Jeg kan se, at jeg er kommet til at lave en skrivefejl i mine udregninger, nu får jeg: y=4,5x-1,5


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.