Matematik

Hædningskoefficient - HJÆLP

05. december 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Linjens hældningskoefficient beregnes efter formlen:  a = ?y / ?x = y2 – y1 / x2- x1

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af lfdahl (Slettet)

Ja, liniens hældningskoefficient beregnes således

a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

Såvidt jeg kan se på din figur kan du vælge

y2 - y1 ≈ 400000, og

x2 - x1 ≈ 76

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Plottet ser ud til at være lavet i Excel, og der er også lavet en tendenslinie. Få Excel til at skrive ligningen for den lineære tendenslinie på plottet.


Svar #4
05. december 2012 af XX88XX (Slettet)

Og hvordan skal opstillingen så se ud med henholdsvis 400.000 og 76??


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sæt tallene ind i udtrykket for a:

a = 400000 / 76

Men læs forklaringen i #3.


Svar #6
05. december 2012 af XX88XX (Slettet)

Den har skrevet dette på plottet: y = 5324,2x og R2=0,9975


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så har du jo din hældningskoefficient der: a = 5324,2


Skriv et svar til: Hædningskoefficient - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.