Matematik

Differentialregning eller Integralregning?

05. december 2012 af charlie1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer alle :) 

Jeg sidder med følgende opgave, som jeg ikke ved hvordan eg skal gribe an, og håber på noget hjælp fra jer allesammen :) 

 

Et skib befinder sig 20 km fra et punkt P på en øst-vest gående kyst i pejling 30 gr. Det
sejler med 24 km/t mod sydøst.

Hvornår går skibet på grund hvis ikke Søværnets Varslingstjeneste når at standse
det. Antag at skibet kan sejle helt op til kysten.

 

Følgende eksempel er tilføjet: pejling 160 gr svarer til 160 grader fra Nord der ligger i 0 gr.
S

 

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af PeterValberg

Hverken eller..... det handler om trigonometri (lav en skitse, så vil du sikkert se løsningsmuligheder)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er hverken differential- eller integralregning, men vektorregning.

Vælger man et koordinatsystem med begyndelsespunkt i P, befinder skibet sig i punktet S0 med koordinaterne

S0 (30km·cos(60º) , 30km·sin(60º))

Det sejler med en hastighed v = 24km/t·[ 1/√2 , -1/√2 ]

Dets position som funktion af tiden t er da

r(t) = [x(t) , y(t)] = OS0 + v·t

Løs nu ligningen y(t) = 0.

 


Svar #3
05. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

Mange tak for svar :)

kan jeg ikke benytte mig af sinusrelationerne?

 


Svar #4
05. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

hvis den retning som skibet sejler er den som jeg skal finde, og den benævnes med SQ, kan jeg benyttes mig af:

 

SQ/sin(60)=20/sin(45)

 

og så dividere jeg det jeg får med 24 og så får jeg den tid det tager. Er det rigtigt?

 

På forhånd mange tak :)


Svar #5
06. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

hvad vil pejling 30 grader sige? 

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo forklaret i din opgavetekst, med eksemplet pejling 160 grader.


Svar #7
08. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

er det rigtigt at det vil tage ca. 1 time og 1-2 min. ? :)

 

På forhånd tak :)

 

#6: nå ja :)


Skriv et svar til: Differentialregning eller Integralregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.