Matematik

ligning

05. december 2012 af avengers (Slettet)

 jeg har fået en ligning der lyder:

9x - (7 - 6x) + 12 = 47 + x

jeg har regnet parentesen til at blive 7 + 6x

hvordan placerer jeg hvert led således at x står på den anden side af lighedstegnet ?,


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hæv minusparentesen korrekt og saml så alle led med x på venstre side, og alle de konstante led på højre side. Træk sammen og isoler x.

Man kan lægge den samme størrelse til på hver side af lighedstegnet, og man kan trække den samme størrelse fra, uden at ændre ligningens gyldighed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

  9x - (7 - 6x) + 12 = 47 + x

 husk  -(a-b) = - a + b

  Du skal isolere x på enten højresiden eller venstresiden :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2012 af skole3456 (Slettet)

9x - (7 - 6x) + 12 = 47 + x

9x - 7 + 6x + 12 = 47 + x

15x - 7 + 12 = 47 + x

15x + 5 = 47 + x

14x + 5 = 47

14x = 42

x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2012 af skole3456 (Slettet)

9x - (7 - 6x) + 12 = 47 + x

9x - 7 + 6x + 12 = 47 + x

15x - 7 + 12 = 47 + x

15x + 5 = 47 + x

14x + 5 = 47

14x = 42

x = 3

 

Altså man skal regne tingene ud på hver side af ligheds teget. Når man ikke kan det mere (fx når der er et tal og et x - kan man jo ikke blande dem sammen) gøre man det samme på begge sider. Og det betyde ikke at man skal sætte tilfældige tal på begge sider af ligheds tegnet, men fx. når du skal fjerne fra den ene sidde og have den på den anden side:        x = 5 - x    og for at få -x væk/reducer fra den ene side skal du jo pluse       x = 5 - x + x    , men så skal du huske at du også skal pluse med x på den anden side:         x + x = 5

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.