Matematik

Differentialregning.

06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Jeg har tegnet en mulig graf for f som opfylder alle de kriterier, som står i den vedhæftede opgave, men men men jeg er bare i tvivl om, hvordan jeg på selve grafen for en mulig funktion kan påpege at -3 og 4 ikke er med i definitionsmængden. Jeg har set i mine bøger, hvor man bare tegner grafen og så laver en "bolle" omkring de punkter, hvor grafen ikke er defineret. Det har jeg så også gjort i dette tilfælde. Vil det være korrekt? Eller er der en anden måde at lave det på?

Andre som har lavet denne opgave, som vil samligne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

Jeg kan ikke se opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2012 af SuneChr

Hvor er opgaven?

Det er rigtigt, at man på grafen, der hvor funktionen ikke er defineret, laver et hul, så man kan se, at punktet ikke hører med.


Svar #3
06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Beklager :/ Den er her. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

Ud fra dine oplysninger ser du, at

   3 < x < 4, altså du skal lave en "bolle" uden indmad på funktionen ved de to x-værdier

   f(-1) = 10  og f(2) = -9, dvs. grafen for f går igennem punkterne (-1,10) og (2,-9).

   f er voksende i intervallet ]-3; -1]

   f er aftagende i intervallet [-1; 2]

   f er voksende i intervallet [2; 4[

   f har ekstrema i x = -1 og i x = 2, da f '(-1) = 0 og f '(2) = 0


Svar #5
06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Det er også det, jeg har skrevet og tegnet. Perfekt. Takker :) 

Lige en lille ting. Skal der bruges semikolon eller komma, når man opskriver intervaller? Jeg har altid skrevet med semikolon og det kan jeg se UVM også gør?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

Semikolon :)


Svar #7
06. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Tak. :)


Skriv et svar til: Differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.