Projektopgaven (9. kl.)

Produkt til projektopgaven - hjælp

06. december 2012 af emiliebencke (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

min veninde og jeg står i den situation, at vi har projektuge i næste uge. Det er kommet så tæt på, at vi er begyndt at tænke på produktet. Det er ret svært, så vi vil gerne have jeres hjælp. I må gerne komme med idéer til et andet produkt, men I må også MEGET gerne komme med feedback på vores egen idé.
Vores overemne: En verden udenfor.
Delemne: Er der plads til Downs?

 

Hvad vi selv har tænkt: Vi vil lave en fysisk powerpoint, hvor der er stationer. I stedet for et dias, så går vi rundt mellem nogle fysiske dias'er. Den ene af os er så handicaphjælperen og kører den handicappede rundt mellem stationerne i kørestol. Et eksempel på en station kunne være: Eugenisme/racehygiejne, hvor vi kommer ind om bl.a. Hitler og 2. verdenskrig. Så vil vi lave en "lejr" med en masse plastikmænd - og fortælle ud fra dette.


Vores problemformulering:
Vi har valgt at have om handicappet der lider af Downs syndrom og deres plads i samfundet. Problemet er, at mange handicappede med Downs bliver set ned på og holdt uden for vores samfund og fællesskab pga. diverse fordomme. Et andet problem er, at handicappede med Downs koster det danske samfund mange penge årligt.

Vi vil undersøge, hvor meget de egentligt koster ”at have”. Samtidig vil vi undersøge, hvad der står om handicappede i loven. Vi vil også undersøge, hvor mange der vælger at abortere deres barn, hvis de finder ud af, at det har Downs syndrom. Vi vil også undersøge, om dette er etisk korrekt, og hvordan det hænger sammen med De ti bud. Er der råd til etik? Hvad mener vi selv?

Vi vil også kigge på eugenisme(racehygiejne) omkring handicappede og sammenligne det med Hitler og 2. Verdenskrig.
Vi vil kigge på, hvilke lande der ”har plads” til Downs, og hvilke der fravælger dem.
Det interesserer os, fordi vi teknisk set lever side om side med handicappede mennesker, men de lever alligevel et helt andet liv end os. Det interesserer os, at deres hverdag er så meget anderledes end vores, og at de ikke udvikler sig så hurtigt og på samme måde, som vi gør.

 

Vi glæder os til at høre fra jer :-)

 

Mvh
Emilie og Emilie


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2012 af Fuglen96 (Slettet)

Har I ikke allerede produktet, idet at I har alle stationerne? Måske er det også mange ting at have kørende hvis i både har stationerne og et produkt? 

Men det lyder ambitiøst! :)


Skriv et svar til: Produkt til projektopgaven - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.