Matematik
Fourierrække
Jeg sidder med følgende opgave, hvor jeg i opgave (iii) skal beregne b_n som jeg får til at være nul. Men det fremgår af facit at jeg skal beregne b_2. Jeg kan ikke lige se hvorfor jeg skal det ?
Svar #1
08. december 2012 af teamwork (Slettet)
er det fordi at jeg får b_n=( 2*sin(n*π))/(π*(-4+n^2)) og her kan n ikke være lig med 2 får så har vi 0 i nævneren? er det derfor man undersøger b_2
Svar #2
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man skal benytte definitionen for koefficienterne bn for den periodiske funktion f(t) :
bn = (1/π) · -π∫π f(t) sin(nt) dt
= (1/π) · -π∫0 sin(2t) sin(nt) dt
= (1/π) · 0∫π sin(2t) sin(nt) dt = 0 , for n ≠ 2, og
= 1/2 , for n = 2
Skriv et svar til: Fourierrække
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
