Matematik

Bestemmelse af den numeriske værdi af AB

09. december 2012 af ValkyrieMPIG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg står over for et problem. 

Jeg har en retvinklet trekant, og jeg har kun nogle dens  værdier. Jeg skal finde den numeriske værdi af AB, hvilket jeg regner med er sidelængden c. Jeg ved dog ikke hvordan jeg skal regne det ud da jeg ikke må bruge hjælpemidler.

Her er de oplysninger jeg har indtil videre:

a = 5

b = 12

c = den side jeg skal regne ud

Jeg har ingen vinkler.

Jeg er ikke sikker på hvad jeg skal gøre, da jeg skal regne det ud i hånden. Det ville være rart med et tip :)

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

Ser trekanten nogenlunde sådan ud?

Så skal du benytte dig af Den pythagoræiske læresætning

 a2 + b2 = c2 , hvor a og b er kateter, og c = |AB| er hypotenusen


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. december 2012 af Devices (Slettet)

a^2 + b^2 = c^2

 

c= sqrt(5^2+12^2)

 

c= sqrt (25+144)= 169

c= 13

 

det er vel en retvinklet trekant, hvor c er hypotenusen


Svar #3
09. december 2012 af ValkyrieMPIG (Slettet)

Tusind tak, det var jo meget simpelt. Jeg tror bare jeg har stirret mig blind på det :)


Skriv et svar til: Bestemmelse af den numeriske værdi af AB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.