Matematik

ligning

09. december 2012 af avengers (Slettet)

jeg har fået en ligning som lyder

2ax = 4a (2ab + 6a2) + 8a2  a ≠ 0

hvordan finder jeg x


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af nielsenHTX

del med 2a på begge sider.


Svar #2
09. december 2012 af avengers (Slettet)

2ax / 2a = x

4a (2ab + 6a2) + 8a2 / 2a = 4(3a2 + a + ab)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. Benyt parenteser

x = [ 4a·(2ab + 6a2) + 8a2 ] / (2a) , divider hvert led i tælleren med (2a)

x = 4a·(2ab + 6a2)/(2a) + 8a2/(2a)

   = 2·(2ab + 6a2) + 4a

   = 4a·(b + 3a + 1)


Svar #4
09. december 2012 af avengers (Slettet)

godt, det kan jeg se,

men hvad mener opgaven med at ligningen svarer til   a ≠ 0 ,?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal jo dividere med a for at bestemme x. Det kræver, at a ≠ 0 . Hvis a er lig med 0, er ethvert x løsning til ligningen.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.