Matematik
hjælp
24. september 2005 af
Watergate (Slettet)
Hej jeg er gået lidt i står:
-3(t+1) + 1(t^2-1) = 0
-3t-3 + t^2-1 = 0
-3t + t^2 = -4
af en eller anden grund kan jeg ikke komme vidre... kan i hjælpe?
-3(t+1) + 1(t^2-1) = 0
-3t-3 + t^2-1 = 0
-3t + t^2 = -4
af en eller anden grund kan jeg ikke komme vidre... kan i hjælpe?
Svar #1
24. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
-3t-3 + t^2-1 = 0
Hvis du flytter lidt rundt:
t^2-3t-4 = 0
som er en helt almindelig andengradsligning.
Hvis du flytter lidt rundt:
t^2-3t-4 = 0
som er en helt almindelig andengradsligning.
Svar #3
24. september 2005 af stumpL (Slettet)
-3t + t^2 = -4
bliver da til t^2-3t+4=0 istedet for t^2-3t-4 = 0
-4 skifter da fortegn når man flytter den over på den anden side at lighedstegnet!!!!!
bliver da til t^2-3t+4=0 istedet for t^2-3t-4 = 0
-4 skifter da fortegn når man flytter den over på den anden side at lighedstegnet!!!!!
Svar #4
24. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#3:
Ja, men Waterhouse har i #1 netop rettet fortegnsfejlen, som spørgeren begår i anden linje af det første indlæg:
-3t-3 + t^2-1 = 0
-3t + t^2 = -4
Der skulle have stået
-3t + t^2 = 4
//Epsilon
Ja, men Waterhouse har i #1 netop rettet fortegnsfejlen, som spørgeren begår i anden linje af det første indlæg:
-3t-3 + t^2-1 = 0
-3t + t^2 = -4
Der skulle have stået
-3t + t^2 = 4
//Epsilon
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
