Matematik

Solve

10. december 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

 

Jeg får desværre et forkert resultat, når jeg bruger solve...

hvis jeg indtaster:

 

 Solve(1.000.000=300.841*1,147x,x) = 8,75811

 

For jeg ik overstående resultat... skal jeg gå ind og ændre noget i indstillinger på min lommeregner?

Det er så træls, jeg har virkelig prøvet i flere timer... 

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2012 af mathon

 

      

                                solve(1.000.000=300.841*1.147^x,x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2012 af PeterValberg

hvis du har indtastet nøjagtigt det der står herover, så er problemet sikkert det komma
du bruger som decimalseperator i tallet 1.147, og de punktumer du har i millionen,

der bør sikkert stå:

solve(1000000=300.841*1.147^x,x)

c3AUd.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. december 2012 af Lektiepige (Slettet)

Jeg har lige prøvet, men når jeg gør det, så får jeg syn error :-(

Hvis jeg foreksempel indtaster:

solve(10x + 25 = 0,x)

Så får jeg også syn error...

 

Hvad gør jeg galt, har før brugt solve uden problemer...


Svar #4
10. december 2012 af Lektiepige (Slettet)

Når jeg f.eks indtaster puktum i stedet for komma efter 0 dvs. :

 

Eq: (10x + 25 = 0.x)            så får jeg x = 1000

 

Hvad sker der lige.. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2012 af PeterValberg

Nej, der SKAL det være et komma

zL4VS.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
10. december 2012 af Lektiepige (Slettet)

Der står desværre syn erroer, når jeg indtaster et komma... 

Jeg har gjort hel præcist, som du skriver. Jeg går udfra, at det er i indstillinger i lommeregneren,

at der er gået galt i en eller anden værdi.. kan det være en mulighed?

 

Når jeg indtaster shift og menu... kommer der følgende:

Mode: Comp

Func Type = Y=

Draw Type: Connect

Derivative: Off

Angle: Gra       ---> (Her har jeg også prøvet at ændre det, men uden forskel)

Goord: Off

Grid: Off

Axes: Off

Label: Off

Display: Normal

Integration: Gauss

 

 


Svar #7
10. december 2012 af Lektiepige (Slettet)

Har du ingen idé om, hvor fejlen i indstillinger kan ligge?

Jeg tænker mere på, hvis jeg ved fejl har valgt en x-værdi, og denne størrelse er gemt på min lommeregner?

 

På forhånd tak 


Skriv et svar til: Solve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.