Kemi

Glykoprotein

10. december 2012 af Nelby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :)

Jeg sidder med min SRP og skal forklare den kemiske opbygning af EPO. Jeg har fundet ud af at EPO er et såkalt glycoprotein bestående af 165 aminosyrer. Jeg ved ikke hvor meget lærerne forlanger at jeg skriver omkring den kemiske opbygning. Desuden er det svært at finde litteratur til.

Mine spørgsmål lyder såldes:

Er der nogle der kender god litteratur til emnet?
Nogle ved hvor grundigt den kemiske opbygning skal beskrives og hvad jeg eventuelt kan komme ind på?

Håber der er nogle der vil hjælpe, så jeg kan komme igang med at skrive lidt :)
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. december 2012 af exutu (Slettet)

Det er værd at spørge din lærer om hvor grundigt det skal gøres, men du kan jo altid sætte det op i mod hvor stor en del af projektformuleringen det er, og hvor meget du har lov til at skrive ialt. Anpå fokus kan du jo overveje kort at beskrive kemien bag proteiner, ie. aminosyrer og hvordan de binder, og så ville jeg personligt skrive aminosyreopbygning.

I mennesker er aminosyreopbygning (med glykosylerede aminosyrer i fed, signal peptidet er i kursiv og er ikke tilstede i det mature protein. Der er disulphide bro mellem aa 34-188 og 56-60):

>sp|P01588|EPO_HUMAN Erythropoietin OS=Homo sapiens GN=EPO PE=1 SV=1 MGVHECPAWLWLLLSLLSLPLGLPVLGAPPRLICDSRVLERYLLEAKEAENITTGCAEHC SLNENITVPDTKVNFYAWKRMEVGQQAVEVWQGLALLSEAVLRGQALLVNSSQPWEPLQL HVDKAVSGLRSLTTLLRALGAQKEAISPPDAASAAPLRTITADTFRKLFRVYSNFLRGKL KLYTGEACRTGD

 


Skriv et svar til: Glykoprotein

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.