Matematik

Hjælp

10. december 2012 af hjælptak123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgave 1.

Mads månedsløn er 21278 kr, hans fradrag er 6500 kr og trækprocenten er 51%

a) Hvad får han udbetalt?

b) Hvad betaler han i skat?

Opgave 2.

Hvis en varer koster 320 kr med moms, hvad koster den så uden?

Opgave 3.

Du har 4000 kr du gerne vil veksle til us-dollers, hvor mange kan du få når vekselgebyret er 50 kr?

Kurs er 659,20

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2012 af mbs123 (Slettet)

(21278-6500) / 100)*49 = a

(21278-6500) / 100)*51 = b

opgave 2 

moms udgør 1/4

derfor kan du sige (320/4)*3

 

opgave 3 

(4000/6,592) -50
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Dine svar i Opg 2 og Opg 3 er forkerte.

I Opg 2 udgør momsen 25% af det ukendte beløb x, og man skal derfor løse ligningen   

x + x·0,25 = 320, dvs x = 320/1,25 = 320·4/5

I Opg 3 skal man trække de 50kr fra beløbet, der skal veksles, dvs antal US$ er (4000 - 50)/6,592.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2012 af mbs123 (Slettet)

Hvis en varer koster 320 kr med moms, hvad koster den så uden?

dvs. at prisen for varen er med moms... og du skal trække momsen fra... for at finde prisen uden... 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.