Matematik

Solve

10. december 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Opretter lige spørgsmålet igen, måske der er andre som kan hjælpe..

 

Jeg får desværre et forkert resultat, når jeg bruger solve...

hvis jeg indtaster:

Solve(1.000.000=300.841*1,147x,x) = 8,75811

For jeg ik overstående resultat... skal jeg gå ind og ændre noget i indstillinger på min lommeregner?

Det er så træls, jeg har virkelig prøvet i flere timer...

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2012 af PeterValberg

så svarer jeg igen...

prøv lige igen UDEN de punktumer, du har sat i millionen og lav det komma om,
du har i rodtallet, til et punktum og opløft til x'te potens

solve(1000000=300.841*1.147^x,x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. december 2012 af Lektiepige (Slettet)

 

Hej igen

Det har jeg også gjort, altså skrevet punktum i stedet for komma, men jeg får syn error igen.

Hvis jeg prøver med en mere enkel udregning som

Eq(10x+25=0,0)     , så får jeg igen syn error.

Hvad kan det skyldes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lær syntaxen at kende for de kommandoer du ønsker at bruge, og brug dem så ordentligt. I den sidste skal du vel angive, hvilken variabel du løser for?


Svar #4
11. december 2012 af Lektiepige (Slettet)

Dette er en skrivefejl: Som jeg i min tidligere indlæg har skrevet:

 

Jeg har lige prøvet, men når jeg gør det, så får jeg syn error :-(

Hvis jeg foreksempel indtaster:

solve(10x + 25 = 0,x)

Så får jeg også syn error...

 

hvis jeg indtaster punktum i stedet for komma dvs

solve(10x + 25 = 0.x) så får jeg en x-værdi på 1000.. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

prøv at skrive delvar x

prøv så igen! :D

Alternativt: kald x noget andet, feks xx.


Skriv et svar til: Solve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.