Matematik

Bergning af pris hjælp <3

11. december 2012 af Julielin (Slettet) - Niveau: C-niveau

En dieselbil  er dyrere i indkøb end en tilsvarende med benzinmotor. Til gengæld koster dieselolie mindre pr. liter end benzin.  Jensens drømmebil koster 180.000 kr. med benzinmotor og 220.000kr med dieselmotor. Jensen regner med at køre ca. 300.000 km, i bilen. dieselbilen kører 20 km pr. liter olie á 6,50 kr. mens benzinudgaven kører 15 km. pr liter á 7,80 kr. ?
A) Hvad koster det Jensen i anskaffe og brændstof at køre 200.000 km i dieselbilen ?
B) opstil ligninger for sammenhæng mellem udgift og antal kørte km i de to biltyper.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2012 af SuneChr

Diesel       f(x)  =  6,5/20·x + 220000

Benzin     g(x)  =  7,8/15·x + 180000

hvor  henh.vis f og  g  er den samlede udgift for kørte x km.

A)   f(200000) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2012 af hesch (Slettet)

#0:  Hvorfor opretter du så mange tråde. Du har jo fået svar i din(e) tidligere tråde.


Skriv et svar til: Bergning af pris hjælp <3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.