Matematik

Integraler og stamfunktion

11. december 2012 af 7o1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har svært ved disse opgaver, er der nogen der kan hjælpe?

1) Bestem integralet ∫cos^2(x)sin(x)dx 

2) Bestem den stamfunktion til f(x)=x+cos(x)+4, der går gennem punktet p(0,2).

3) Beregn arealet af det parallellogram som vektorerne a→=(-2,3)ogb→=(2,1) udspænder.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt substitution u = cos(x) , du = -sin(x) dx

2) Fastlæg konstanten k i stamfunktionen F(x) ved vetingelsen F(0) = 2 .

3) Benyt formlen for arealet af parallelogrammet A = |âb|


Svar #2
11. december 2012 af 7o1 (Slettet)

Vil du ikke være sød, at uddybe opgave 1 lidt bedre.

Men ellers tak! 


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Har du prøvet at benytte substitutionen?

∫ cos2(x)·sin(x) dx = -∫ u2 du = ...


Svar #4
11. december 2012 af 7o1 (Slettet)

Nej, men nu forstår jeg det meget bedere.

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Integraler og stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.