Matematik

monotoniforhold

12. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Funktionen f er givet ved f (x) =  1x − sqrt(x)
2 . Bestem f '(x) og dens
nulpunkter. Angiv monotoniintervallerne og grafens skæringspunkter
med x-aksen. Bestem en ligning for tangenten til grafen
i punktet (3, f (3)).

Finder den afledte funktion, f´(x) = 1/2  - 1/2sqrt(x),,eller hvad?

Man finder ud af om funktionen er voksende eller faldende omkring nulpunkterne
1/2  - 1/2sqrt(x) = 0 ?

jeg ved ikke hvad man skal efter


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af mette48 (Slettet)

f (x) =  1x − sqrt(x)

f '(x) = 1- ½x

sæt f'(x)=0 og isoler x, så har du max/min


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2012 af mormormo (Slettet)

Når du skal finde ligning for tangent

så ved du at x0=3

Brug tangentligningen 

f´(x0)*(x-x0)+f(xo)

så først skrives 3 på x plads i f´(x0), så finder du f´(x0)

Så skriver du 3 på x plads i f(x0) så finder du f(x0)

der efter skriver du de fundne tal i tangentligning, og lader x stå og skriver 3 på x0 plads. Så reduceres ligningen

ved at gange ind i parantes, så har du ligningen


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.