Fysik

Energi og arbejde

12. december 2012 af sarajensen2 (Slettet)

Hej, jeg sidder fast i en opgave.. Jeg håber at der er nogen som kan hjælpe mig. 
 

Energi og arbejde
Man kan ændre et systems mekaniske energi (Emek) ved at påvirke det med en ydre kraft.
ΔEmek = A

D.v.s. at ændringen i mekanisk energi er lig med det arbejde den ydrekraft laver på systemet.
For en bil, der kører er trækkraften, gnidningskraften og bremsekraften eksempler på en ydre kraft.
Tyngdekraften er ikke en ydre kraft.
Den mekaniske energi er summen af den potentielle (Epot) og kinetiske energi (Ekin)

Emek = Epot + Ekin 

Opgave 5 

En bil med massen 1050 kg kører med hastigheden 60 km/h på en vandret vej. Nu trædes der på
bremsen, som leverer en bremsekraft på 4000 N.

a) Bilen bremses, til den stopper helt. Hvor lang bliver bremselængden?

b) Hvor lang bliver bremselængden, hvis bilen kører med en hastighed på 120 km/h?


Mange tak på forhånd!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af peter lind

F*s = ΔEkin


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2012 af mathon

 

                    F• s = (1/2)•m • v2

                    (4000 N) • s = (1/2)•(1050 kg) • (16,6667 m/s)2 = 145833,33 J

                    s = (145833,33 N·m) / (4000 N) = 36,46 m

 

 

                    F• s = (1/2)•m • (2v)2

                    (4000 N) • s = (1/2)•(1050 kg) • (2 •16,6667 m/s)2 = 4 • 145833,33 J

                    s = (4 • 145833,33 N·m) / (4000 N) = 4 • (36,46 m) = 145,833 m


Svar #3
12. december 2012 af sarajensen2 (Slettet)

 

 

#2


 

                    F• s = (1/2)•m • v2

                    (4000 N) • s = (1/2)•(1050 kg) • (16,6667 m/s)2 = 145833,33 J

                    s = (145833,33 N·m) / (4000 N) = 36,46 m

 

 

                    F• s = (1/2)•m • (2v)2

                    (4000 N) • s = (1/2)•(1050 kg) • (2 •16,6667 m/s)2 = 4 • 145833,33 J

                    s = (4 • 145833,33 N·m) / (4000 N) = 4 • (36,46 m) = 145,833 m

 

MANGE TAK FOR HJÆLPEN :)


Skriv et svar til: Energi og arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.