Matematik

Tangentligning

12. december 2012 af dev123rimc123c (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer man en tangent ligning, spørgsmålet lyder sådan her.
 

En funktion f er givet ved f(x)=x^2+5x 

Bestem f '(x), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4, f (4)).
Man skal bare differencere den i starten og det giver jo 2x+5, men hvordan bestemmer man ligning for tangenten, skal man bruge formlen y=f´(X0)*(x-x0)+f(x0) eller ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man skal bruge tangentligningen, som du selv angiver. Her er x0 = 4, så man skal beregne f(4) og f '(4) og så indsætte de beregnede værdier i tangentligningen.


Svar #2
12. december 2012 af dev123rimc123c (Slettet)

F’(4)*(x-4)+ f(4) er det sådan det skal se ud.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2012 af hbhans (Slettet)

Ligningen lyder:

y - f(4) = f'(4)(x - 4)


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.