Matematik

Gravitationsloven og planeter

13. december 2012 af Kata0543 (Slettet) - Niveau: A-niveau

opstil, vha. gravitationsloven, differentialligningen for (x,y) koordinaterne for en planet, go forklar hvordan ligningen kan løses, med tilnæmelse, ved en simpel numerisk metode.

Et hint måske ??

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at kraften, hvormed massen m påvirkes af massen M er

m·d2r/dt2 = -G·M·m·r/|r|3

for et passende valgt koordinatsystem.


Svar #2
16. december 2012 af Kata0543 (Slettet)

kan du uddybe det lidt mere tak  ? Det ville være en stor hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mere specifikt, hvis der er to punktformede masselegemer med masserne m1 og m2, og med stedvektorerne r1 og r2 beskrevet i et inertialsystem, har man for massen m1 ligningen

m1·d2r1/dt2 = -G·m1·m2·(r1-r2) / |r1-r2|3

og for massen m2 ligningen

m2·d2r2/dt2 = -G·m1·m2·(r2-r1) / |r2-r1|3


Svar #4
16. december 2012 af Kata0543 (Slettet)

Nu siger du at det gælder for intertialsystem, kan man også anvende de ligninger i kartesiske koordinatsystem?

Tusind tak, det her er en stor hjælp !!!

Skriv et svar til: Gravitationsloven og planeter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.