Kemi

Oxidationstal

13. december 2012 af Temari (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at finde OT for følgende:

2NO3-

Jeg starter med at sætte det op som en ligning (Her finder jeg OT for N) og jeg ved, at OT for O er -II:

2*x+(-6)=-1

x=5/2

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2012 af mathon

 

                   NO3-

                                      x + 3•(-2) = -1

                                      x + (-6) = -1

                                      x = -1 - (-6)

                                      x = -1 + 6

                                      x = +5


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.